MACOVEI Gheorghe
Partener | Fondator
Domeniile de expertiză: insolvabilitate și faliment, transport internațional și logistică, imobiliar, litigii comerciale şi civile.

Gheorghe Macovei este avocat, doctor în drept, lector universitar și unul din fondatorii MACOVEI ENACHI LEGAL. Are o bogată experiență în litigii, cu precădere în domeniul insolvabilității, falimentului, în dreptul transportului internațional și logisticii.

Domnul Macovei este recunoscut pentru cunoștințele aprofundate pe care le deține în domeniul insolvabilității, acesta aducând o îmbunătățire considerabilă domeniului în calitate de lector universitar (de peste 15 ani), scriind o multitudine de articole, manuale și cărți în domeniu. Mai mult, în anul 2016, acesta a obținut titlul de doctor în drept cercetând „Procedura de declarare a insolvabilității".

Gheorghe MACOVEI și-a câștigat o largă reputație și în gestionarea arbitrajului complex intern și internațional, în special în ceea ce privește litigiile în dreptul corporativ, fiind arbitru în cadrul Arbitrajului Internațional de pe lângă Asociația Lichidatorilor și Administratorilor din Republica Moldova. De asemenea, este membru al Comisiei pentru autorizare și disciplină a administratorilor autorizați, Ministerul Justiției.

Domnul Macovei și-a făcut studiile universitare și postuniversitare în cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova. Din 2007 este avocat licențiat și lector universitar în cadrul Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Drept. Vorbește fluent rusa, engleza.

E-mail: gheorghe.macovei@melegal.md
Telefon: +373 78 557 557
melegal
creat de
Contacte
Macovei Enachi Legal
Societate Civilă*
* Macovei Enachi Legal reprezintă o Societate civilă creată de Biroul Asociat de Avocați Macovei și Partenerii și Cabinetul Avocatului Enachi Vitalie (Registrul BAA și CA)
+373 78 775 776
Moldova, mun. Chișinău
str. Mihai Viteazul 15A
Digital Park, et. 3